Marius Mitrofan
noiembrie 6, 2017Ligia Dună
noiembrie 6, 2017Este unul dintre cei mai apreciați muzicieni din generația sa, absolvent cu cea mai înaltă distincție al Universității Naționale de Muzică din București, cu o activitate extrem de bogată în domeniul muzicii simfonice, de cameră, corale sau muzică pentru balet și cu nenumărate spectacole dirijate, difuzate și înregistrate.
Din 1994, Lucian Vlădescu este dirijor al Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian”, aflându-se la pupitrul unora dintre cele mai importante producții din repertoriu, printre care: „Contesa Maritza”, „Silvia”, „Văduva
veselă”, „Secretul lui Marco Polo” sau „Liliacul”. Are, de asemenea, în portofoliu spectacole dintre cele mai variate, de la operetă la muzică simfonică și ajungând la musical.
Lucian Vlădescu desfășoară, în paralel, și o activitate componistică bogată, fiind autor a numeroase lucrări de muzică instrumentală, de cameră, vocal-simfonică, muzică de scenă sau balet. Lucrările compuse au fost executate atât în țară, cât și în străinătate și au fost editate la „Editura Muzicală” și imprimate pe disc și în studiourile Radiodifuziunii și Televiziunii Române.
A publicat, totodată, Concertul pentru vioară și orchestră, op. 9 de Pascal Bentoiu, în revista „Muzica”, dar și lucrarea sa de doctorat, intitulată „Jacques Offenbach – Personalitate marcantă a teatrului liric francez în a doua jumătate a secolului XIX”. În 2011, Teatrul de Operetă și Musical „Ion Dacian” îi dedică maestrului Lucian Vlădescu monografia lui Ion Moldovan: „Lucian Vlădescu…În jocul liber al gândurilor”.