RECITAL VOCAL-INSTRUMENTAL DE MUZICĂ ROMÂNEASCĂ ÎN AULA PALATULUI CANTACUZINO, CU PRILEJUL ZILEI CULTURII NAȚIONALE – 14 IANUARIE, ORA 19:00
Joi, 14 ianuarie, de la ora 19:00, vă invităm în Aula Palatului Cantacuzino pentru a sărbători Ziua Culturii Naționale printr-un recital vocal-instrumental susținut de Bianca Ionescu, prim-solistă a Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian”, şi de pianistul Ştefan Doniga. Programul recitalului este alcătuit în totalitate din muzică românească și include lieduri şi arii din operete româneşti, semnate de compozitori precum Gherase Dendrino, Tiberiu Brediceanu, Eduard Caudella, Alfred Alessandrescu, Florin Comișel sau George Grigoriu. Alături de acestea, din program mai fac parte fragmente din Suita Op. 10 pentru pian de George Enescu şi din Suita a II-a pentru pian de Remus Georgescu.
Biana Ionescu este solistă a Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian”, pe scena căruia a interpretat numeroase roluri în spectacole de operetă şi musical, printre care Denise din „Mam`zelle Nitouche”, Adela din „Liliacul”, Vallencienne din „Văduva veselă”, Arsena din „Voievodul Ţiganilor”, Mi-Tzu-Ti din „Secretul lui Marco Polo”, Martha din „Lăsaţi-mă să cânt” sau Edith van Hopper în musicalul „Rebecca”.
Ştefan Doniga a concertat până acum alături de numeroase orchestre simfonice ale filarmonicilor din România, precum şi în compania Orchestrei Filarmonicii din Razgrad (Bulgaria) şi a prestigioasei orchestre cehe „Camerata Janáček”. A susţinut recitaluri pe scene din ţară, dar şi peste hotare, în Luxemburg, Ungaria, Austria, Slovacia și Norvegia. Ştefan Doniga este singurul pianist român care a înregistrat integrala mazurcilor pentru pian de Alexander Skriabin, imprimarea fiind realizată live, în timpul unui recital susţinut la Ateneul Român.
Accesul la eveniment este gratuit, în limita locurilor disponibile, în baza înscrierii prealabile la numărul de telefon 0743.263.446 sau la adresa de email contact@opereta.ro.
Detalii spectacol
PROGRAM
Tudor Ciortea – „Joc” (prelucrare de Ștefan Doniga)
Alfred Alessandrescu – „De vânt ești purtată” – lied pe versuri de Elena Văcărescu
Tiberiu Brediceanu – „Bagă, Doamne, luna-n nor”
Tiberiu Brediceanu – „Doina stăncuței”
Tiberiu Brediceanu – „Turturea din valea seacă”
Tiberiu Brediceanu – „Mergea badea meu cu plugul”
Tiberiu Brediceanu – „Vai, badiță, dragi ne-avem”
George Enescu – „Pavana” din Suita pentru pian nr. 2 în Re Major, op. 10
„Lie ciocârlie” – cântec popular
Eduard Caudella – „Ochii-albaștri-s drăgălași”
Nicolae Bretan – „Stelele-n cer” – lied pe versuri de Mihai Eminescu
Remus Georgescu – „Toccata” din Suita a II-a pentru pian
Gherase Dendrino – Aria Berthei din opereta „Lăsaţi-mă să cânt”
Florin Comişel – Aria Măriucăi din opereta „Culegătorii de stele”
George Grigoriu – Aria „Muzica” din opereta „Valurile Dunării”