Am încheiat o stagiune reușită cu un repertoriu bogat, cu spectacole și premiere, dar – mai presus de toate – în fața unui public minunat! Vă mulțumim pentru susținere! Vă mulțumim că ați fost alături de noi atât în stagiunea 2017-2018, cât și de-a lungul timpului, pe toate scenele și în toate sălile în care am jucat. Vă mulțumim că ați trăit alături de noi emoția spectacolelor: Victoria și-al ei husar, London – A new story, Liliacul, Bonjour, Bonne Nuit, Paris!, Voievodul țiganilor, Opereta și musicalul în culorile toamnei, Concertul celor trei tenori, Povești de iarnă, La steaua care-a răsărit, Frumoasa din pădurea adormită, Povestirile lui… Offenbach, Călătorie în lumea filmului și a musicalului, Parfum de femeie, Vestitorii primăverii… în partituri tenorale, Gala Extraordinară a Operetei Românești, Seară de balet și Țara surâsului.
A fost un an al inovației și al renașterii, în care am adus în scenă multe premiere:
- Festivalul „Ion Dacian, gândit ca un omagiu adus renumitului tenor român, prim- solist, regizor și director al Teatrului de Operetă din București, Ion Dacian,
- Voievodul țiganilor,
- Frumoasa din pădurea adormită, unul dintre cele mai îndrăgite spectacole pentru copii ale Teatrului Naţional de Operetă și Musical „Ion Dacian”, jucat cu succes mulți ani, de la premiera sa din februarie 2003,
- Povestirile lui… Offenbach, parodie muzicală în regia doamnei Constanța Cîmpeanu,
- Gala Extraordinară a Operetei Românești, spectacol dedicat Anului Centenar,
- Seară de balet, primul spectacol de la renașterea instituției în care balerinii Teatrului Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian” au dansat unele dintre cele mai cunoscute și frumoase momente de balet clasic, neoclasic, contemporan și dans de caracter,
- Țara surâsului, operetă romantică în 3 acte de Franz Lehár, după un libret de Ludwig Herzer și Fritz Löhner-Beda. O poveste e iubire dulce-amăruie strivită de diferențele culturale dintre educația europeană și tradiția chineză.
Pe lângă spectacole, concomitent cu stagiunea 2017-2018 ne-am apropiat mai mult de comunitate prin proiectele sociale „Dăruind vei dobândi” și „Ora de muzică în școli”. În toamna anului 2017 am demarat proiectul educativ pilot „Ora de muzică în școli”, care are ca obiectiv facilitarea accesului copiilor și tinerilor la muzica clasică, prin spectacole de operetă și musical puse „în scenă” în școli și licee. În cadrul proiectului, susținem gratuit spectacole cu durata de o oră, în școlile care își exprimă interesul pentru acest proiect și care dispun de spații adecvate unui spectacol muzical (amfiteatru, sală de festivități sau chiar sală de sport în care s-au mai desfășurat spectacole). Proiectul cuprinde spectacole din repertoriul curent al Teatrului.
Un motiv în plus de satisfacție și bucurie a fost faptul că am încheiat această stagiune în sala noastră de spectacole! și nu oricum! Ci cu premiera spectacolului „Țara surâsului”, care s-a jucat cu casa închisă.
Finalul stagiunii reprezintă un moment de bucurie, de mulțumire, dar și momentul în care trebuie să facem un bilanț – să analizăm plusurile și minusurile trecutului și să le ajustăm către un viitor mai bun, mai spectaculos! În acest sens, echipa Teatrului privește cu încredere spre următoarea stagiune iar asta în primul rând datorită publicului nostru.
A fost un an și o stagiune reuşită mai ales grație publicului minunat, care a creat o atmosferă pentru care cuvintele sunt prea sărace pentru a exprima bogaţia aplauzelor şi recunoştiinţa simţită de întreaga echipă a Teatrului Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian”.
Vă mulţumim tuturor şi ne revedem în toamnă! Până atunci vă așteptăm cu drag pe site-ul nostru și pe pagina de facebook unde în curând vom posta imagini din spectacolul „Țara surâsului” dar și surprizele pe care le-am pregătit pentru stagiunea următoare!